PAL_6711
60962463_2682840195121988_7472387563324440576_o
PAL_1275
PAL_2842
PAL_3303
PAL_7266

Birds en Bushcraft, wat vogels vertellen

Het is voorjaar en je loopt door het bos, overal zingen de vogels. En dan opeens stopt het…geen mooie zangtonen meer, geen roepjes, alles om je heen is doodstil geworden en de vogels lijken verdwenen. Alleen een zwarte kraai zit boven in de boom om zich heen te kijken. Wat is hier aan de hand? We zijn het ons vaak niet bewust, maar de vogels kunnen veel vertellen over de natuur om ons heen. Eerst leer je luisteren, dan ga je het begrijpen maar vrijwel meteen gaat er een nieuwe wereld voor je open.

Vogels zijn zich constant bewust van hun omgeving om te kunnen overleven. Ze communiceren met elkaar over wat ze waarnemen. Niet alleen met geluiden, maar ook ook door middel van gedag. Het kunnen begrijpen van deze ‘vogeltaal’ is een primitieve vaardigheid die zorgt voor meer bewustzijn en verbinding met je omgeving. En als dat lukt, heb je het echte doel van deze les bereikt.

Wat gaan we allemaal doen?

  • Vergroten van je waarnemingskunsten (want daar begint het mee)
  • De meest voorkomende vogels herkennen op zicht en geluid
  • Het verschil leren tussen zang en roep van vogels
  • De anatomie en biologie van vogels begrijpen
  • Leren begrijpen van de verschillende betekenissen die zang en roep hebben
  • Met eigen ogen zien hoe vogels reageren op roofdieren
  • In de avond op pad om uilen te luisteren en andere nachtdieren te zoeken
  • Veel buiten zijn! Wandelen, rustig zitten en napraten bij het kampvuur

De cursus over wat vogels vertellen is geschikt voor iedereen die meer wil leren over vogels en natuurbewustzijn. Het maakt niet uit als je geen koolmees kunt herkennen, dat leer je makkelijk in twee dagen. Als je meer ervaring hebt kan je deze uitbreiden met nieuwe kennis. Er valt altijd wat te leren. Oudere kinderen (vanaf 12) zijn ook welkom, zolang ze maar gemotiveerd zijn. De lessen vinden allemaal buiten plaats. We gaan twee dagen in het bos zijn en daar ook slapen. Als het mooi weer is zijn de lessen in het zonnetje en bij regen onder een grote shelter. Je bereidt je eigen eten en we eten met elkaar rond het kampvuur.

Geen nieuwe datum voor deze workshop voorlopig. Wil je op de hoogte blijven? schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: https://laposta.nl/f/ssew8bzhemsc 

Er staan nog geen nieuwe data ingepland voor deze workshop. Neem contact met ons op voor meer informatie.

€ 200
Locatie

Hoenderloo op de Veluwe

Leeftijd

– vanaf 12 jaar

Inbegrepen

– slaaplocatie

Niet inbegrepen

– maaltijden

Jouw instructeur(s)

Stefan Sand

Aangeboden door

Kariboe Bushcraft